Afis film: 2D Portré a lángoló fiatal lányról - Román felirattal (Portrait de la jeune fille en feu)

2D Portré a lángoló fiatal lányról - Román felirattal (Portrait de la jeune fille en feu)

121 perc
Dráma | Romantikus

A filmről

1770. Marianne este o pictoriță angajată să picteze potretul lui Héloïse, o tânără aristocrată întoarsă de curând de la mănăstire, pe care o așteaptă un mariaj nedorit. Héloïse se opune destinului și refuză să pozeze. De aceea, Marianne va fi nevoită să o picteze în secret. Introdusă în cercul ei ca însoțitoare, ea o privește.

Részletek

Műfaj: Dráma | Romantikus

Időtartama: 121 perc

Rendezte: Céline Sciamma

Ország: FRANCIAORSZÁG

Nyelv: francia

Forgalmazó: Independența Film

Hivatalos Trailer

Szereposztás

Szereposztás

Marianne (Noémie Merlant), a fiatal festőnő azt a megbízást kapja, hogy készítsen portrét a grófi származású Héloïse-ról (Adèle Haenel), hogy a nő szépségét megörökítő kép segítségével a család könnyebben rátalálhasson a megfelelő férjre. A feladat csak látszólag egyszerű, Héloïse ugyanis hallani sem akar a házasságról, és sorra elutasítja valamennyi festő közeledését. Marianne ezért nem fedi fel kilétét, a lázadó nő sétapartnerének adja ki magát, hogy titkon szemügyre vehesse, majd vázlatokon rögzíthesse arcvonásait. Az együtt töltött idő alatt azonban megtetszik neki a nő.
A cannes-i filmfesztiválon díjazott romantikus dráma tabukat döntögető merészséggel mutatja be két nő szerelmének történetét.

Főszerepben:

Noémie Merlant, Adèle Haenel, Luàna Bajrami

Program

 Csütörtök
13.05
Péntek
14.05
Szombat
15.05
Vasárnap
16.05
Hétfő
17.05
Kedd
18.05
Szerda
19.05
16:30 Jegyfoglalás: terem 1         Jegyfoglalás: terem 1