Afis film: 2D Baie de spumă: film de animație muzical pe ritmurile inimii - subtitrat RO (Habfürdő: zenés trükkfilm szívdobbanásra)

2D Baie de spumă: film de animație muzical pe ritmurile inimii - subtitrat RO (Habfürdő: zenés trükkfilm szívdobbanásra)

AP-12
79 minute
Animație, Muzical

Despre Film

Zsolt, un decorator de vitrine, dispare în ziua nunții sale, refugiindu-se la Anni, colega lui Klári, mireasa lui atrăgătoare, o infirmieră căreia îi place să trăiască, dar care se pregătește de zor pentru rolul de casnică. Anni tocmai învață pentru al cincilea examen de admitere la Medicină în camera ei închiriată, iar Zsolt o roagă s-o sune pe logodnica lui și să-i spună că s-a răzgândit și că nu o va mai lua de soție.

La momentul premierei sale (1979), Baie de spumă a avut parte de reacții foarte diferite din mediul profesional, iar criticii și telespectatorii de atunci nu au înțeles amestecul neobișnuit de genuri cinematografice, căruia îi lipsesc întorsăturile fabuloase și scenele de acțiune incitante. Muzicalul experimental și cu un stil îndrăzneț, cu o acțiune ce se petrecea în prezent, era radical diferit față de desenele animate maghiare pentru copii realizate pe baza operelor literare clasice, serie care a fost începută de János vitéz (1973) și Lúdas Matyi (1976).

Acest film adresat unui public adult spune povestea unui triunghi amoros desfășurată în centrul Budapestei și prezintă nemulțumirea personajelor față de propria lor situație socială. Producția descrie deziluzia tinerei generații a anilor ‘70 într-un mod distractiv, grotesc și – datorită soluțiilor sale documentariste – chiar cu accente sociografice.

Detalii

Genul: Animație, Muzical

Durata: 79 minute

Regia: Kovásznai György

Tara: Ungaria

Limba: maghiară

Distribuitor: Filmtett

Audienta: AP-12

Trailer Oficial

Distributia

In rolurile principale:

Antalffy Albert, Gelley Kornél, Lorán Lenke, Venczel Vera, Papp Anna, Dobos Katalin, Bontovics Katalin

Program

 Miercuri
27.10
Joi
28.10
Vineri
29.10
Sambata
30.10
Duminica
31.10
Luni
01.11
Marti
02.11